În zilele noastre, prima impresie despre un business se bazează aproape în exclusivitate pe website-ul companiei, deci redesign-ul unui site trebuie tratat cu seriozitate.
Pentru un redesign de success este nevoie de strategie și de timp, dar beneficiile viitoare pot fi imense.
Este important de mentionat că ‘redesign’ nu inseamnă neaparat o schimbare totala de branding și design grafic. De fapt, redesign poate insemna doar modificări de funcționalitate care să ajute site-ul să funcționeze mai bine și astfel sa creasca ratele de conversie stabilite.
1) Website-ul actual nu aduce rezultatele așteptate
Un site web este doar o pagina de prezentare nefolositoare dacă nu aduce rezultatele dorite, chiar dacă are un design placut și este functional.
Dacă nu ești mulțumit de rezultate, este momentul să apelezi la redesign. Examinând ratele de conversie ale site-ului se pot obține date importante . Câți vizitatori ajung să folosesca serviciile companiei sau cumpăra de pe site? Prima pagina accesată de vizitatori stârnește curiozitatea pentru a cauta și alte informații sau produse? Site-ul este reprezentativ pentru companie și transmite mesajul dorit publicului țintă?
2) Scopul site-ului s-a schimbat
În majoritatea companiilor strategia de marketing este flexibilă și se reflectă în modificări ale rezultatelor. Chiar dacă nu trebuie să refaci complet un site de fiecare dată când se schimbă strategia de marketing, este bine sa verifici dacă site-ul este in continuare pe aceeasi lungime de unda cu ultimul plan de marketing. Daca scopul site-ului s-a schimbat, acesta trebuie updatat la noile tendinte de marketing.
3) Site-ul actual pur și simplu nu funcționează
Unele site-uri sunt disfuncționale. Chiar dacă site-ul tău nu se află in această situație, poate sa nu fie plăcut vizitatorilor din cauza unui design neinspirat, a bug-urilor ce pot apărea, a informațiilor ce nu sunt ușor de găsit.
Un redesign este recomandat in următoarele situații: cand vizitatorii nu pot găsi ușor cele mai importante informații, ca de exemplu pagina de contact, când navigarea pe site creează confuzie, când conținutul important este greu de găsit, când informațiile de pe site despre produse și servicii nu mai sunt de actualitate.
4) Site-ul nu poate fi accesat de pe anumite device-uri sau browsere
5) Dorești să schimbi strategia de SEO prin incorporarea unui conținut mai bun
Un conținut bun poate inbunatăți totul, de la captarea atenției utilizatorilor pana la SEO. Implementarea unui plan de conținut al unui site este cea mai buna strategie SEO avand in vedere schimbările dese ale algoritmilor de cautare Google.
Scopul unui site este sa facă o companie cunoscută si profitabilă. Dacă nu realizează acest lucru în momentul de față, este momentul să identifici problemele și să faci schimbarile necesare.